Jämäkkyyttä eturunkoon, Grip’n Rip PART2

Ylätukivarsien kiinnityskohtien lisäksi alatukivarsien kiinnityskohtien väliin eturungon alapuolelle tuli asenneltua vahvike. Lisäksi takakiinnitys tuli jämäkämmin runkoon kiinni omalla palikallaan. Kaikenkaikkiaan tämä vahvistaa tuota eturunkoa, toivottavasti ei kuitenkaan liikaa. Tukivarsien kiinnityspultit vaihdoin uusiin 10.9 vahvuuksisiin samalla vaivalla. Taaimmaiset pultit pitää vaihtaa alkuperäistä 10mm pidempiin eli 80 millisiin. Etummaisiin riittää vanha, mutta sopii siihenkin 80 millinen.

Nämä palikat ei vaadi muuta kuin pohjapanssarin ja tukivarsin pulttien irroituksen, joilla setti siis tulee kiinni. Itellä on toi HD takapanssari, ja siihen joutui sirauttamaan pienen lokosen, jotta runkoa paljastuu alta. Kiinnitys oli muuten helppoa, mutta tukivarsien takapulttien kiristys vaati vähän ylimääräistä. 15mm lenkille piti antaa rälläkkää, jotta sopi pitämään mutteria paikallaan tuen läpi. Ilman tukea pulttien kiristys menee normityökaluilla.

Yksi huomionarvoinen asia: Kelkka pitää tunkata ehdottomasti moottorin alta ylös kun noi alatukivarsien pultit irrottaa. Ne pultit pitää myös etualarunkoa paikallaan. Älkää vaan nostako etupuskurista millään vehkeellä esim kelkkapukin avulla, edes varmistuksena. Voipi alkaa ritinä ja rapina kuulumaan kun eturunko alkaa antaa periksi kun on kiinni vain yläpäästään vetoniiteillä ym. Itse olin ottanut jo kelkkapukin lähelle ja meinasin siirtää tunkkiakun oli vähän tiellä mutta hälytyskellot alkoi onneksi soimaan ajoissa. Kokeilin ihan piruuttani nostaa puskurista jollain 10-20 kilon voimalla kun pultit on irti ja kyllä alkaa eturunko heti taipumaan. Ja se on muistaakseni sitten semmoset reilu 300 egee jos sattuu rapsauttamaan alumiinieturungon poikki.

Palikat ovat nämä:

Ylätukivarsien vahvike:
http://www.gripnripracing.com/product_info.php?products_id=144
Tästä on oma juttu täällä

Alatukivarsien vahvikkeet:
http://www.gripnripracing.com/product_info.php?cPath=4_52&products_id=156
http://www.gripnripracing.com/product_info.php?cPath=4_52&products_id=143

This entry was posted in PowderTek, tekniikka. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*