TRA7 irroitus, purkaminen ja kiinnitys

Tässä TRA7 kytkimen irroituksen ja kiinnityksen vaiheet esim jousen tai ramppien vaihtamiseksi. TRA3 kytkimestä löytyy juttu täältä:
http://www.powderclowns.com/powderclowns/?p=421
Jutun kuvat ovat osin sovellettavissa TRA7äänkin.


1. Paikallaanpitotyökalu kiinni ja keskipultti irti
2. Irroituspultti kierretään pohjaan asti ja sitten riittävän pitkävartisella avaimella kiristetään, jotta koko kytkin irtoaa kampiakselin päästä. Kytkin on kartiolla (ei siis spooreilla kuten esim TRA3sissa) kiinni ja voi olla tiukassakin. Vääntää vaan niin kyllä se irti kilahtaa.
3. Irroita irroituspultti kytkimestä ja kierrä takaisin reilu 10 mm kierteille.
4. Merkkaa liikkuva lautanen, kiinteä lautanen ja spider tussilla, jotta kasatessa tulevat samaan asentoon.
5. Lämmitä kytkimen kartio-osaa kuumailmapuhaltimella puhaltamalla ilmaa lautasten tyveen ja kiinteän lautasen puolen reiästä
6. Aseta kytkin lepäämään liikkuvan lautasen varaan esim puupalikoiden päälle siten, että kiinteä koneen puoleinen lautanen on vapaasti ja irti lattiasta.
7. Anna isolla vasaralla kyytiä irroituspultille. Jos olet kymmenen kertaa takonut, niin lyö vielä muutama lisää. Jos ei sittenkään, niin lämmitä lisää ja hakkaa uudelleen. Jotain irroituslitkua voi laittaa lautasten tyveen ja molemmista päistä, mutta ne pitää muistaa pyyhkiä jarrusprayllä tai vastaavalla kaikki pois ennen takaisinlaittoa. Viimein se kiinteä lautanen irtoaa liikkuvasta. Tässä vaiheessa itse yleensä korkkaan pajotusoluen työvoiton kunniaksi.

Sen jälkeen voikin nostaa spiderin pois ja halutessaan voi käyttää niitä haarukoita pitämään liukunapit paikoillaan. Jousikupin avaamiseen hallitusti on olemassa työkalu, mutta saman asian ajaa muutama iso aluslevy, 20cm pätkä M10 kierretankoa ja pari mutteria.

Kierretanko laitetaan kytkimen läpi ja lautasen puolelle isoaluslevy ja mutteri. Yläpuolelle myös iso aluslevy ja mutteri ja vedetään sormitiukkuudelle jousikupin päälle. Sitten irroitetaan 3 pulttia, jotka pitävät jousikupin paikoillaan. Seuraavaksi lenkkiavaimella löysätään mutteria ja jousikuppi alkaa jousen pakottamana nousemaan ylös. Pulttia löysätään niin kauan lenkkiavaimella, kun jousen jännitys tuntuu. Sen jälkeen mutteri ja tanko pois ja jousikuppi pois. Jousi on nyt näkyvissä ja vaihdettavissa. Homma takaisin kasaan päinvastaisessa järjestyksessä. Ne kolme kupin kiristyspulttia kirrataan 25Nm momenttiin.

Paikalleenlaittovaiheessa kytkimen keskipultti kiristetään ensin 100Nm momenttiin, annetaan moottorille vähän kierroksia ja jarrutetaan muutama kerta ja sitten kiristetään 120Nm momenttiin. Aina pitää käyttää uutta kuperaa aluslevyä.

Ja toki kytkin kannattaa puhdistaa kun se on pöydällä levällään. Mitään kemikaaleja ynnä muita liukasteita rulliin tai muualle ei saa koskaan laittaa vaikka mieli tekisikin paikkoja herkistellä.

Linjaraudalla kannattaa tarkistaa, että linjaus on pysynyt kohdillaan.

Remmin kireys säädetään sellaiseksi, että remmin ulkoreunan urien pohjat ovat variaattorin lautasten ulkoreunan tasolla. Tällöin tyhjäkäynnillä maton pitäisi hieman pyrkiä nykäyksittäin liikkumaan, kun perä on nostettuna ylös. Remmin tulisi asettua siten, että se on juuri eikä melkein keskellä kytkintä.

This entry was posted in säätäminen, tekniikka, xtrim 800. Bookmark the permalink.

One Response to TRA7 irroitus, purkaminen ja kiinnitys

  1. Pingback: Xtrim 800 PowderTek | PowderClownsPowderClowns

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*