Varusteet ja välineet

Lumivyöryalueilla liikuttaessa kelkkailijan varustukseen tulee kuulua lumivyörypiippari, sondi ja kestävä lapio. Usein näistä välineistä käytetään nimitystä lumiturvallisuusvälineet, mutta parempi on käyttää termiä pelastusvälineet asiasta puhuttaessa. Siinä tilantessa, kun välineitä joudutaan käyttämään on turvallisuus jo menetetty. Välineet eivät myöskään lisää kelkkailijan turvallisuutta missään olosuhteissa, ainoastaan pelastumismahdollisuudet paranevat välineiden oikealla käytöllä.

Lisäksi takamaastoihin on olemassa uhrin selviytymismahdollisuuksia lisääviä varusteita: Avalung ja ilmatyynyreput.

Lumivyörypiippari

Piippari on radiotaajuudella (457 kHz) toimiva lähetin-vastaanotin. Lumivyöryalueella liikuttaessa se pidetään lähetinasennossa ja se lähettää koko ajan signaalia. Etsintätilanteessa piippari kytketään vastaanotolle, jolloin muiden piippareiden lähettämät signaalit kuullaan laitteen kaiuttimesta.

Piippareita on kahta päätyyppiä, jotka ovat analoginen ja digitaalinen. Analogisen laitteen kanssa käyttäjä on täysin omien taitojensa varassa, kun taas digitaalinen pyrkii avustamaan käyttäjää uhrin löytämisessä. Käytännössä analogisen laitteen suorituskyky on etsintätilanteessa kokeneella käyttäjällä parempi, mutta kokemattomalla käyttäjällä digitaalista huonompi. Kaikki markkinoilla olevat laitteet ovat käyttökelpoisia, kunhan käyttäjä vain osaa oman laitteensa käytön ja tuntee sen rajoitteet.

Lumivyörypiippari puetaan aina kantajansa ylle päällysvaatteiden alle laitteen mukana tulevilla valjailla. Jos piipparia kuljettaa esim. repussa, niin todennäköisyys on suurempi repun löytymiselle kuin vyöryn uhrin löytymiselle.

Piipparitesti: http://www.alpenverein.de/chameleon/outbox/public/9e52acd1-d5c2-69b7-4b58-4ee1990e09d8/20120229-Uebersichtstabelle_19406.pdf

http://www.alpenverein.de/home/lvs-geraete-test-2012-dav_aid_10878.html

Avy Snacks – Avalanche beacons

Lisää piippareita:

Lapio ja sondi

Lapioon kannattaa panostaa ja hankkia kestävä lumensiirtelyväline. Kaikkein halvin merkkituotteesta suoraan kopioitu autotarvikeliikkeen versio ei välttämättä ole se kunnollisin. Lapion tulee olla metallirakenteinen, jotta se riittävän kestävä. Muovista valmistetut lapiot kannattaa jättää suosiolla hiekkalaatikkoleikkeihin.

Lapiota tulee pitää mielellään reppuun hyvin kiinnitettynä eli repun sisällä, kun liikkuu potentiaalisella lumivyöryalueella. Usein näkee lapion kiinnitetyn kelkan runkoon. Voi tulla eteen esimerkiksi tilanne, jossa kaksi kelkkailijaa joutuu vyöryyn samanaikaisesti ja kelkat sekä toinen kuski hautautuvat.

Lapiotesti:
http://www.voile.com/avalanche_review_shovel_test.pdf

Kaivamisen perusteita pelastustilanteessa: (BCA Bulletin: ABCs and D of Digging)

Sondeja (probe) on sekä alumiinisia että hiilikuidusta valmistettuja. Myös eri pituisia on saatavilla, mutta 300 cm malli tyypillisesti on aivan riittävä. Hiilikuituversio on hieman kevyempi kuin alumiininen, mutta alumiininen kestää paremmin taitamattoman käsissä. Hiilikuitusondi on oikein käytettynä kestävä, mutta hieman kaarelle taivutettuna/jännitettynä se ei kestä teräviä iskuja vaan voi katketa yllättäen. Sondeissa on myös mitta-asteikko, jolla lumen syvyyksiä voi mitata.

Lumivyöryreput

Avalung

Lumeen hautautuneen uhrin kasvojen ja pään ympärille alkaa muodustua lumeen jäätynyt pallomainen kuori, joka estää hapen saantia. Avalungissa kulkee hengitysletku etupuolelta  kehon takapuolelle. Letku otetaan suojasta esille ennen rinteeseen menemistä ja vyöry havaittaessa suukappale on laitettava välittömästi suuhun. Letkun läpi hengitettäessä ilmaa imetään sisään suukappaleesta ja uloshengitettävä hyvin hiilidioksidipitoinen ilma poistuu kehon takapuolelle.  Avalungia käytettäessä uloshengitysilman aiheuttama jäätyvä kuori on pienempi ja näin happea jää enemmän uhrin käytettäväksi ja aikaa pelastamiseen on enemmän. Avalungeja on saatavana erillisinä sekä integroituna reppuun.

Avalung käytännössä (Hiutaleen Avalung testi)

Ilmatyynyreput

Missä avalung oikein käytettynä mahdollistaa pidemmän uhrin etsintäajan, ilmatyynyrepun idea on pyrkiä estämään uhrin hautatutuminen lumeen. Ilmatyynyrepussa on  yksi tai kaksi suurta paineilmapatruunalla täytettävää ilmatyynyä, jotka laukaistaan vyöryyn jouduttaessa. Ilmatyynyt pyrkivät kelluttamaan uhria liikkuvan lumen pintaosissa.

Erilaisia ilmatyynyreppuja:

ABS

Snowpulse

BCA float

Mammut RAS

Ilmatyynyreppujen vertailua: http://www.outdoorgearlab.com/Avalanche-Airbag-Reviews

Lumilautailija kelluu vyöryn pinnalla ilmatyynyrepun ansiosta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*