Punttihommia

3 x 70 – 80 sarjat sopivissa määrin ovat suositeltavia punttihommien perusteeksi. Nythän siis on kyse kytkimen punteista eikä mistään levytankovenyttelystä, jos niin erehdyksissä joku sattui luulemaan 😀

M8 kattilan ho koneen jatkona olevassa kytkimessä on vakiona 71,5 g painot, joilla kone kiekuu kovaa korkealta. Omaan makuun koneen ei tarvitsisi kiertää ihan siellä asti, missä se nyt kiertää, joten taas kerran päästään asiaan eli säätämiseen 🙂 Säätäminenhän on aina mukavaa, joten vakiopainot irtauivat kytkimessä ja tilalle asentui näppärästi Cutlerin säätöpainot. Painojen massaa saa säädettyä 70 – 80 g väliltä, joten luulisi sopivan maksimikierroslaueen löytävän paikkansa, jos ei pienellä niin sitten suurella säätämisellä. Varmuuden vuoksi painoruuveja tuli extrasetti mukaan, kun allekirjottaneen säätäessä kytkimen painoja balanssiin jossain kuusikossa saattaa epähuomiossa niitä painoja putoilla ties minne.

CPC 70 - 80 g säätöpainot IT mallia

Vakiopainot ja säätöpainot eroavat mitoiltaan jonkin verran toisistaan. Saapa nähdä millainen homma on saada kytkin rokkaamaan säätöpainoilla. Laittaako painoa enemmän painon tyveen vai kärkeen vai kumpaankin ja minkä verran? No aika näyttää. Toivottavasti.

Vakiopainon vs. CPC painon profiilissa on jonkin verran eroja

Jotta saadaan hommaan mukaan vielä pari muuttujaa, niin tokihan jousiakin pitää voida säädellä. Balanssia hommaan haetaan SLP:n tuotoksilla, joista on hyviä kokemuksia aikaisemman pajatson kanssa. Homman pelittävyyttä kokeillaan tietty myös kattilan vakio valko-keltaisella jousella 122 -285 lb. Jos jostain käsiin eksyy käsiin kattilan kelta-vihreä jousi 114 – 267 lb, niin sitäkin saatetaan testata.

SLP:n kytkimen jousia 120 - 300 lb, 120 - 320 lb ja 120 - 340 lb

Säätöpainoilla ja jousilla on tarkoituksena saada kelkka naukumaan tilanteessa kuin tilanteessa optimikierroksilla oltiinpa sitten jumittamassa pohjattomassa puuterissa tai kiikkumassa vuorten seinämillä. Nyt vain odottelemaan, että pois sulanut lumi sataa takaisin, jotta pääsee suorittamaan pienet testit ennen tosikoitoksia PowderParkissa 😉

This entry was posted in M8. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*