Shift assist

Crossfiren variaattoriin tuli pieni muutos, kun jousen alla oleva laakerin virkaa toimittava muovinpalanen vaihtui oikeaan laakeriin. Tuota ”shift assist kittiä” on jenkkilän suunnassa monessa paikassa myynnissä, mutta täältä sitä ei löydy mistään valmiina pakettina, joten piti hieman selvitellä, mistä palikoista tuo shift assist laakeri oikein koostuu.

DIY shift assistiin tarvitsee yhden neulapainelaakerin tyyppiä AXK 4565 ja kaksi kappaletta painelaattoja tyyppiä AS 4565. Noilla osilla paketti on kasassa ja hinta halvempi kuin rapakon takana ja laakerikaan ei ole mikään kiinaviritys vaan SKF 😀

Vasemmalla tilalle tullut laakeri ja oikealla alkuperäinen muovinpala.

Uusi vs. vanha. Kumpikohan toimii paremmin... 🙂

Pienen koeajon jälkeen muutos oli toimiva ja varsin huomattava, joka oli tullut jo huomattua edellisessäkin CF:ssä. Halpa ja ”pakollinen”  modaus variaattoriin, jos ei halua alkaa askartelemaan torsional viritysten kanssa, joka olisi kaikista toimivin muutos.

Tuolla on hyvät ohjeet tuon shift assistin asentamiseksi: http://www.arcticchat.com/forum/pinned-topic-area/205617-d-d-shift-assist-kit-install-w-pics.html

 

This entry was posted in crossfire, tekniikka and tagged , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*