Astinlautojen modaus -09 REX Xtrim runkoon

Vakiona REX runkoisissa on pienet lumenpoistoaukot ja tästä jutusta löytyy yhdentyyppinen lääke ongelmaan. Astinlaudan vahvikkeena on käytetty Blingfactoryn astinlaudan vahviketta numero 3, joka sopii pienin muutoksin ainakin -09 REX Xtrimmiin ja varmaan myös -10 malliin. Pätkään sopinee myös, mutta takapäätä varmaan on lyhenneltävä enemmän. Leveyden luulisi olevan sama. Varsinaisesti tuo vahvike numero 3 lienee tehty Nytroon, johon käynee heittämällä.

Kyseisessä tapauksessa astinlaudat on jo lyhennetty ja tuet lisätty takaosaan, mutta ohje sopii vakioastinlaudoillekin. Vahvikkeen takapään voi lyhentää mistä kohtaa haluaa.

http://www.blingfactory.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20101220-11092-13436-1/Products/MK000003

Aivan aluksi kannattaa ottaa jalkatuet pois. Sitten vahviketta tuli leikeltyä seuraavasti: Taaimmaiset kaksi tunnelia vasten tulevaa aaltoa pois, lyhennettyä takaosasta ja kavennettua hieman ulkoreunasta viimeisen 30cm matkalta. Lisäksi pieni lokonen yhteen tunnelia vasten tulevaan aaltoon, jotta telaston kiinnityspultit eivät mene peittoon. Pari taaimmaista aaltoa kun nappaa pois, niin vahvikkeen saa taipumaan oikeasta paikasta. Leikkomisen tein ihan pistosahalla metalliterällä.

Seuraavaksi tekee vahvikkeeseen tunnelia vasten tulevaan osaan 5mm reiät sellaisiin kohtiin, missä tunnelin reunassa on vapaata eli ei minkään pulttien kohdalle tai läheisyyteen jne. Kannattaa myös paikallistaa tunnelin sisäpuolinen L-mallinen vahvike ettei sen kohdalle lähde mitään kiinnittämään.

Sitten vahvike istutetaan suurinpiirtein paikalleen ja merkkaillaan tussilla kelkan astinlautaan merkkejä mistä kohdin sahaillaan aukkoja. Vahvike pois ja pistosahalla aukot astinlautoihin. Viilalla kannattaa sekä astinlaudasta että vahvikkeesta hierasta isoimmat rösöt pois ja terävimmät kulmat pyörtäviksi, niin ei maailman matkan varrella mene kovin isoa nippua hanskoja rei’ille.

Ennen vahvikkeen lopullista istuttamista paikalleen kannattaa vasaroida mahdolliset astinlaudan gripit suoriksi ettei niistä vahvike jää kantamaan. Sitten vahvike istutetaan lopulliselle paikalleen ja varmistetaan että se istuu hyvin sekä tunnelia vasten että astinlautaa vasten. Astinlaudan ja vahvikkeen väliin ei pitäisi jäädä kovin monen millin rakoa.

Sitten porataan tunneliin 5mm reiät vahvikkeen reikien läpi. Samoin rei’itetään astinlautaa vasten tuleva osuus. Erityisesti etuosa kannattaa kiinnittää hyvin. 4,8mm 20mm pitkillä popniiteillä pärjää ja joissain kohdissa pystyy käyttämään lyhyempiäkin. Alumiininiiteillä laitoin ja hyvin pysyy. Teräsniittejä toki voi käyttää myös. Noin 30 niittiä per puoli tuli puristeltua kiinni.

Ei nitise, ei natise ja uusi astinlauta on selkeästi jäykempi kuin alkuperäinen. Ja lumi poistuu ’hieman’ paremmin kuin alkuperäisistä. Lopuksi laitoin jalkatukiin neljä blingfactoryn grippiä per puoli ja jalkatuet paikalleen. Pysyy tossut paikoillaan. Lopuksi ja työn eri vaiheissa kannattaa imuroida sitä terävää alumiinisilppua pois ettei jää mattoon, liukuihin tai muualle kiinni. Vasenta puolta pajottaessa suojasin muovilla kytkimet. Poratessa sitä silppua tosiaan voi lentää sellaisiin paikkoihin mihin sitä ei missään nimessä halua. Valmis. Kippis ja skål 🙂

This entry was posted in säätäminen, tekniikka, xtrim 800. Bookmark the permalink.

One Response to Astinlautojen modaus -09 REX Xtrim runkoon

  1. Pingback: Xtrim 800 PowderTek | PowderClownsPowderClowns

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*