Puuteria Tuntsalla! (Helmikuu 2010)

Nyt pääsi pojat vääntämään pyydassa! Suuntasimme kohti Tuntsan korpea Naruskan takaamaastoihin. Hesarin mukaan valkoista kultaa piti olla puolisen metriä, mutta Sorsatunturin juurella oli selkeesti tisseihin asti, kun päästiin lapiohommiin.

Ja kyllähän sitä kaivamisen hupia tais olla joka päivä, kun kantavaa kerrosta ei ollut lainkaan. Tosin Cattilaan pudotettiin PowderProt keulalle ennen reissua ja kokemukset oli hyvät. Kantoi ja kanttasi! Sorsan kotaa ei silti löytynyt ja taas lapioitiin…

Täytyy vaan sanoa, että onhan se hienoa ajella ensin autolla tuhannen kilsaa ja sen perään suhailla kelkalla muutamia kymmeniä kilsoja päästäkseen lapioimaan lunta hevon kuuseen kuutiokaupalla. Mutta hauskuushan alkaa yleensä vasta siitä, kun poljettu ura loppuu 🙂 Ja tätä lapioimisen hauskuutta sitten riittikin. Totta puhuakseen sitä makeampaahan se on päästellä koskemattomilla hangilla, jos tuon huvin eteen on joutunut vähän vaivaakin näkemään. Puuterisurffailussa meni kuitenkin muutama päivä rattoisasti.

Majapaikasta käsin yritettiin ajella uraa pitkin kohti Savukoskea, mutta reitti päättyi täysin umpiseen 50km jälkeen ja käännyttiin takaisin. Matkaa olis ollu vielä yli 40km melkein metristä pohjatonta umpista. Todennäköisesti löyly olis loppunu miehistä tai kakku tankista ennen Savukoskea. Oltais varmaan siellä vieläkin. Mobiililaitteiden kuuluvuushan noilla kairoilla on aika lailla nolla operaattorista riippumatta.

Niin ja unohtuikohan maininta, että myös tuolla reissulla lapiot ei repuissa päässeet pölyttymään, kun kelkan alla olleen kassahihnan pituus ja lappujen korkeus oli turhan rajallinen lumimäärään nähden. Asialle täytyi selvästi tehdä jotain… 😉

Reissulta saatiin kuitenkin taltioitua hienosti syvän lumen taikaa filkaksi asti: vajaan viiden minuutin surffailupätkä: target=”_New”>”A Day at the Office” Enjoy!

>httpvh://www.youtube.com/watch?v=VToNbCXsHNc

This entry was posted in reissut and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*