Riksgränsen – Björkliden – Abisko (Huhtikuu 2010)

Kauden päätösreissulta on palattu kokolailla ehjinä ja riippuvuutta aiheuttavina kokemuksia rikkaampana. Kelejä sattui kohdalle laidasta laitaan – taivaan sineä ja viistosadetta. Reissu oli kokonaisuudessaan onnistunut, vaikka yhtenä tunturien sadepäivänä pitikin käydä ottamassa arskaa jäämeren rantakivillä 0-altitudessa.

Pääosin painoimme peukaloa Riksun pohjois- ja eteläpuolen alueilla sekä Björklidenin länsipuolen tunturiylängöllä. Noilta nurkilta niitä pelipaikkoja löytyy, jos hakee muutakin kuin ristiviittapolkuja. Yleissääntönä voisi mainita, että mitä pidemmälle menee, sitä parempia ja koskemattomampia paikkoja löytyy. Vinkki Abiskossa majoittuville: roudatkaa kelkat Katterjåkkiin ja lähtekää sieltä ajamaan. Jäätä ja risukkopatikkoa ei kyllä viitti siirtymänä ajaa 70 kilometriä päivässä jos freeride-paikat on kiikarissa.

Kirjoittelemme pienimuotoista reissupäiväkirjaa, kunhan adrenaliinitasot hieman alenevat.


Reissun kuvia voi tsekata täältä. Videoituakin tuli aika ahkerasti, joten pätkää on luvassa joskus vapun kieppeillä.

This entry was posted in reissut and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*