Talven luontoääni

Talvisessa kuusikossa tai jyrkillä seinämillä kulkija pääsee tammi-huhtikuun aikana kuuntelemaan pohjoisen kuusikkonaukujan (Arcticus braaps braaps catus) naukumista, jos vain kuulo on vielä sen verran tallella, että korkeahkot ja matalatkin äänet ovat vielä hallinnassa.

Sydäntalvella laji on usein aikaa viettämässä syvässä kiepissä korpikuusen juurella tai maastoutuneena pieneen viistorinteeseen. Talven selän taittuessa ja kevätauringon koittaessa lajista tehdyt yleisemmät havainnot sijouttuvat avotunturimaastoon 1000 – 1500 metrin korkeuteen, missä lajille tyypillisiä ominaisuuksia ovat mm. nopeat pyrähdykset kohtisuoraan rinnettä ylös sekä tasamaalle pääasiasssa sijoittuvat ”catwalkit”.

This entry was posted in säätäminen, sekalaiset, tekniikka. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*